Heb je vragen over onze opvang 

of wil je een rondleiding? 

Bel ons gerust 073 - 532 0256

Heb je vragen over onze opvang of wil je een rondleiding?
Bel ons gerust 073 - 532 0256

“Bij Joepie hoeft een vis niet te leren vliegen en een vogel niet te leren zwemmen.”

Bij Joepie Kinderopvang worden de baby's ook overal bij betrokken

Een dagje bij ons kinderdagverblijf

Kinderen voelen zich veilig en geborgen bij regelmaat. Bij Joepie voeren we daarom veel dagelijkse rituelen uit op een voor hen herkenbare manier en volgens een vaste dagindeling. Voor de allerkleinsten geldt dit overigens niet: Je baby houdt het eigen eet- en slaapritme van thuis aan.

Persoonlijke begroeting

’s Ochtends worden alle kinderen persoonlijk begroet. Ouders en pedagogisch medewerkers hebben een korte overdracht. Als de kleintjes moeite hebben met afscheid nemen, zwaaien we samen de ouders uit. Al heel snel daarna zijn de traantjes opgedroogd en zijn ook zij samen met de andere aanwezige kinderen lekker aan het spelen. Om half 10 is iedereen binnen en is het tijd voor een heerlijk stuk vers fruit; voor de baby’s natuurlijk gepureerd. De oudere kinderen kunnen vertellen wat ze de dag ervoor hebben gedaan, er wordt een liedje gezongen en een verhaaltje gelezen. Kortom: echt een moment om samen te zijn en met aandacht naar elkaar te kijken en te luisteren.

Activiteiten in de ochtend

Rond 10 uur gaan de kleintjes lekker slapen en gaan we met de andere kinderen een activiteit doen. Om alle kinderen de kans te geven zich te ontplooien en hun talenten te ontdekken bieden we een breed scala aan activiteiten aan. Alle activiteiten zijn gebaseerd op ons programma Uk en Puk. Daarnaast laten wij de kinderen ook vaak ‘vrij’ spelen zodat hun fantasiespel wordt ontwikkeld. De activiteiten kunnen binnen en buiten plaatsvinden, want zodra het ook maar even kan, gaan we natuurlijk lekker naar buiten. Gewoon even rennen of in de zandbak spelen, klimmen, klauteren of fietsen.

Lunchen op het KDV

Rond 11.30 uur gaan we met de kinderen lunchen. De oudste kinderen smeren zelf hun boterham, voor de wat kleinere smeren onze medewerkers de boterham. Na de lunch is het tijd om te gaan slapen voor een aantal kinderen. De allergrootsten slapen uiteraard niet meer, zij spelen nu lekker met elkaar of gaan rustig even een boekje lezen met één van onze medewerkers. De allerkleinsten zijn rond lunchtijd weer wakker en onze medewerkers hebben nu alle tijd en ruimte om hen lekker te knuffelen, de fles te geven of om ze even lekker rond te laten scharrelen.

Samen spelen

Rond 15.00 uur zijn de meeste kinderen uitgeslapen en is er weer een gezamenlijk moment aan tafel, met wat te drinken en te eten. Daarna is er net als in de ochtend weer ruimte voor een activiteit. De kinderen hoeven daar overigens niet aan mee te doen. Als kinderen gewoon lekker zelf willen spelen mag dat natuurlijk ook. Wel houden we bij wie waar aan mee heeft gedaan en stimuleren we dat alle kinderen aan verschillende activiteiten mee doen, ook die activiteiten waar ze wellicht uit zichzelf niet direct tot aangetrokken zijn.

Samen groente eten

Rond half 5 krijgen alle kinderen verse groente aangeboden. Een stukje tomaat, paprika of komkommer uit eigen tuin ( in de zomer) of mais. We proberen zoveel mogelijk te variëren.


Joepie Kinderopvang heeft een heerlijke tuin


Kinderen ophalen

Vanaf 16.30 uur kunnen ouders hun kinderen weer ophalen. Wederom vindt tussen ouders en onze pedagogisch medewerkers een korte overdracht plaats. Dat zijn minimaal de ‘feiten’ over eten, slapen e.d.. En daarnaast vooral ook de dingen die de dag door je kind zijn ondernomen, ervaren en opvallende zaken in de ontwikkeling van je kleintje. Moe en zeer voldaan gaat je kind tenslotte mee naar huis!

Speciale aandacht voor de allerkleinsten

Zoals gezegd, voor de allerkleinsten houden wij het ritme van thuis aan. Vaak past dat ritme mooi in de groep en zijn er daardoor momenten waarop de baby’s het rijk een beetje alleen hebben! 

Naarmate ze ouder worden gaan de kleintjes steeds meer deelnemen aan het ritme van de groep. Wijzigingen in het aantal eet/drink- en slaapmomenten en het ritme gebeurt altijd in overleg met de ouders.

Hier vind je adresgegevens van ons kinderdagverblijf in Nuland. Aanvullende informatie over onze dagopvang en tarieven vindt je hier.